Hoe doe je bretels om?

Bretels omdoen

Bretels zijn zowel een professionele als praktische accessoire. Ze zijn de laatste jaren weer helemaal teruggekomen als mode-accessoire voor mannen. Nu mannen weer mogen schitteren met bretels is het wel goed om te weten hoe je ze omdoet. 

Gelukkig is het allemaal niet zo moeilijk. Maar met behulp van deze tips gaat het jou vast heel erg makkelijk af. Pak jouw setje bretels er maar bij, want we gaan gelijk aan de slag!

1. Je hebt geen riem nodig

Juist omdat bretels je broek al omhoog houden, heb je geen riem nodig. Je wil wel laten zien dat je het nut van bretels begrijpt. Daarnaast worden bretels en een riem samen gezien als een echte foute combinatie. Laat je riem dus vooral liggen in je kledingkast.

2. Bevestig de bretels aan de achterkant van je broek

Er zijn hierbij twee soorten bretels, x-vormige bretels en y-vormige bretels. De x-vormige bretels maak je vast tussen de zijdes van je lichaam en je broek. De y-vormige bretels maak je vast boven de de twee riemlussen.

3. Doe je broek aan

Je kan nu je broek aantrekken en vervolgens je rits en knopen dichtdoen. De bretels zouden nu ervoor zorgen dat je broek niet afzakt. De broeken die het beste matchen met bretels zijn de broeken die een hoge taille hebben.

4. Pak de bretels en maak ze vast aan de voorkant

Til de bretelbandjes via je rug omhoog. Vervolgens breng je ze tot op de hoogte van je borst en kun je ze vastmaken aan je broek. Dit kun je op dezelfde manier doen als dat je bij de achterkant deed in stap 2.

5. Stel de juiste maat af van de bretels

Met behulp van de stellers kun je de bretels in lengte afstellen. Zet de stellers op borsthoogte. Je wil niet dat deze stellers helemaal aan de boven- of onderkant zitten. 

Welke kleur bretels kan ik het beste dragen?

Er zijn geen specifieke regels voor welke kleur bretels je wanneer moet dragen. Het komt neer op een kwestie van smaak. De combinatie van kleuren of patronen waar jij je lekker bij voelt is de beste. 

Wat is de juiste maat bretels voor mij?

De meeste mensen hebben bretels nodig van 110-120 cm lang. Iedereen tot 1.85m zou daarmee uit de voeten kunnen. Ben je iets langer dan gemiddeld of heb je een breder postuur? Ga dan voor bretels van 130cm. 

Zo, met deze tips weet je alles over het omdoen van bretels. Je kan nu goed voorbereid naar je feestje en met trots deze mode-accessoire dragen. Wie weet kun je nog andere mensen helpen met je nieuwe expertise. Het omdoen van bretels is een kunstje waar je nog je hele leven plezier van gaat hebben. Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *